Ergonomi - vår syn på natruligt sittande

Ergonomi - En stol skapad för rörelse

Tanken var nog aldrig att vi skulle sitta i en kontorsstol. Människokroppen är skapad för att vara i rörelse. RH-stolen är utformad på ett sätt som uppmuntrar till rörelse samtidigt som den hjälper dig att sitta upprätt.

Rör på dig!

Att sitta är en passiv aktivitet. Om du väljer en RH-stol krävs det inte mycket av dig förrän du är i rörelse. Stolarna följer dina allra minsta rörelser och ger rätt stöd i förhållande till din längd och vikt. Därigenom får kroppen hela tiden maximal avlastning. Sträcker du ut armen för att ta telefonen ger stolen efter och du rör dig bakåt. RH-stolen reducerar inaktivitet och de negativa konsekvenserna av stillasittande.

Faktum är att ju mer du rör på dig desto längre kan du sitta utan att skada din hälsa.

Vår syn på ergonomi skiljer sig med andra ord inte helt från naturens. Detta har gjort oss till en av Europas ledande tillverkare av ergonomiska kontors- och arbetsstolar.
 

"RH:s strävan är att ge sittande människor det allra bästa. Vi har lagt mycket tid på att komma fram till vad som är bäst."

"Allt fler uppgifter i allt fler yrken måste utföras vid dator eller framför en maskin. Vi rör oss mycket mindre än tidigare. Kraven på en kontorsstol är därför större."

- Erlend Weinholdt, sjukgymnast och chefsergonom på Scandinavian Business Seating

Läs intervju mer Erlend här.

Resultat från Chalmersstudien.

 

 

2PP™

Tekniken i 2PP™ gör att kroppen får ordentligt med variation och avlastning även när du rör dig eftersom stolarnas grundinställningar alltid bibehålls. Allt det gör att du orkar mer och kan koncentrera dig bättre. Vilket förbättrar din prestation.

Starta 2PP-presentation här. (Navigera med piltangenterna).

 

 

Share |